Japanse Porkspinner
Ingrediënten
4 el | Zonnebloemolie |
2 el | Wijnazijn |
4 el | Sinaasappelsap |
4 el | Ketchup |
2 el | Kikkoman sojasaus |
1/4 tl | Gedroogde oregano |
16 pl | Varkensbuikspek zonder zwoerd (3mm) |
Ama Shoyu Tare Liquid Seasoning | |
16 | Bamboe gunshaped |
Bereidingswijze
- Week de houten spiesen voor gebruik ca. 30 minuten in koud water.
- Meng de zonnebloemolie, wijnazijn, sinaasappelsap, kikkoman, en de ketchup in een kom.
- Marineer de plakjes buikspek met de gemaakte marinade.
- Prik een houten spies door het uiteinde van een plakje varkensbuik en wikkel het er vervolgens spiraalvormig strak omheen.
- Bestrijk de spiesjes met de Tare Ama Shoyu Tare Liquid Seasoning.
- Presenteer de spiesen per 2 of 3 stuks in een aluminiumschaaltje of los in de toonbank. Bestrijk voor verpakken met de oregano.
Tip
Verwarm de barbecue voor en grill de spiesen rondom stevig boven de directe hitte totdat deze lekker krokant zijn.